Aktualitások

Új befektetési célpontunk: Afrika

Új befektetési célpontunk: Afrika

2011. március 28. | OTP Afrika Részvény Alap

Az új részvény alap befektetéseit elsősorban az afrikai részvénypiacokon kereskedett részvények, valamint a nemzetközi piacokon kereskedett afrikai részvények alkotják. A portfolióba olyan kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező cégeket válogatunk, amelyeket alulértékeltnek találunk.

Az afrikai piacon a nyersanyag források kiaknázására és felhasználására specializálódott iparágak dominálnak, de ezeken kívül megtalálhatóak a pénzügyi, telekommunikációs, olaj-és gáziparban, valamint a fogyasztási szektorban működő vállalatok részvényei is. Legfontosabb befektetési célpontok: Dél-Afrikai Köztársaság, Nigéria, Marokkó, Kenya.

Miért Afrika?

Az afrikai kontinens az ezredforduló óta átlagosan évi 5%-os reál GDP növekedést produkált – amely a 2009-es válságévben is csak 2,5%-ra mérséklődött – és az előrejelzések szerint ez a tendencia a jövőben is fenntartható marad. Mindemellett fokozatosan csökkent az afrikai országok közötti konfliktusok száma. Nagyon kedvezőek a demográfiai folyamatok is, 2040-re a munkaképesek száma elérheti az 1,1 milliárd főt, túlszárnyalva ezzel Kína és India hasonló mutatóit! A növekedési és a demográfiai adatok mellett fontosak a természeti erőforrások is. Jelenleg a világ ismert nyersanyagkészletének 30%-a Afrikában található, csakúgy mint a megműveletlen termőföldek 60%-a.

Kiknek ajánlott az új alap?

Az alapot azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik a következő évtizedek várhatóan egyik legdinamikusabban fejlődő régiójának növekedésébe szeretnének befektetni, vállalják a magas kockázatot, és megtakarításaikat hosszú távra, legalább 5-7 évre kívánják elhelyezni.

2021. február 25. - Ma Géza napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz