Warning: ob_start(): function '' not found or invalid function name in /home/otpalapkezelo/releases/2011-05-05T174100/lib/vendor/symfony/lib/config/sfApplicationConfiguration.class.php on line 155 Notice: ob_start(): failed to create buffer in /home/otpalapkezelo/releases/2011-05-05T174100/lib/vendor/symfony/lib/config/sfApplicationConfiguration.class.php on line 155 OTP Alapkezelő - OTP Optima Alap
OTP Optima Alap

OTP Optima Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: közepes

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 1-3 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha rövid távra szeretnéd a pénzed befektetni, a pénzpiacok hozamától többre vágysz, a banki kamatok csökkenésére számítasz és vállalsz egy kis kockázatot is.


Befektetési stratégia:

Az OTP Optima Alap olyan befektetési alap, amely főleg rövid lejáratú, kisebb részt hosszú lejáratú állampapírokból, illetve jelzáloglevelekből áll. A kamatkörnyzet, illetve az állampapírok hozamainak változékonysága miatt az alap árfolyama rövid, néhány hetes, hónapos időtávon ingadozhat. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával rövid lejáratú magyar állampapírok, illetve diszkontkincstárjegyek teljesítményéből részesedhetsz.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot legalább 1-3 évre ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Miért éppen a rövid lejáratú kötvények?

Az alappal egyszerre több lejáratú és hozamszintű kötvénybe fektethetsz, így az kevésbé kockázatos, mint az egyedi kötvényvásárlások. Az alap különösen a forint kamatok várható csökkenése esetén ajánlott befektetés.

2015. december 1. - Ma Elza napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz

Debug toolbar