OTP Abszolút Hozam Alap

OTP Abszolút Hozam Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 3-5 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 3 évre szeretnéd a pénzed befektetni és nem tudsz dönteni biztonságosabb vagy kockázatosabb befektetési lehetőségek között.


Befektetési stratégia:

Az OTP Abszolút Hozam Alap olyan befektetési alap, amelyet az Alapkezelő a hagyományos stratégiáktól eltérő befektetési politikával kezel. Az alap a változó tőkepiaci körülményekhez igazodva mozgathatja tőkéjét a kockázatmentes, illetve alacsony kockázatú pénz-és kötvénypiaci eszközök, valamint a magasabb kockázatú részvény típusú eszközök között. Az Alapkezelő arra törekszik, hogy kedvezőnek ítélt piaci helyzetekben vállaljon részvénykitettséget.

Az alap jellemző befektetései:

Kedvezőnek ítélt piaci körülmények esetén az alap időszakosan hazai és fejlett piaci részvénykitettséget vállalhat, kedvezőtlennek ítélt helyzetekben pedig állampapírokba, bankbetétekbe fektetheti vagyonát.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot legalább 3-5 évre ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Miért éppen a z OTP Abszolút Hozam Alap?

Befektetési döntéseidet átveszi az Alapkezelő, ugyanis megkeresi helyetted a részvénybefektetésekre alkalmas időszakokat, illetve kedvezőtlen piaci körülmények között pénzedet biztonságosabb eszközökben tartja.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján

Legismertebb részvények:

RFV, OTP, ORMAT TECH, TRIN A SOLAR, BIF-TÖRZS, INTERCELL AG, STRABAG SE, PANNERGY, A-POWER.

Legfontosabb célpiacok:

Magyarország, Egyesült Államok, Japán, Nyugat-Európa.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz