OTP Afrika Részvény Alap

OTP Afrika Részvény Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 5-7 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 5 évre szeretnéd a pénzed befektetni, bízol az afrikai vállalatok részvényeiben és vállalod a magas kockázatot.


Befektetési stratégia:

Az OTP Afrika Részvény Alap olyan befektetési alap, amely elsősorban az afrikai országok tozsdéin és más nemzetközi tőzsdéken kereskedett afrikai cégek részvényeibol áll. Az alap árfolyamában a részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával az afrikai és nemzetközi tőzsdéken forgó afrikai vállalatok részvényeinek teljesítményéből részesedhetsz. Az alap részvényhányada magas, átlagosan 95%-os. Ennek köszönhetően egy befektetési jegy megvásárlásával számos afrikai ország vállalatának részvénye megvásárolható.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot hosszú időtávra ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Miért éppen Afrika?

Növekvő politikai és gazdasági stabilitás, kedvező demográfia, nyersanyagokban rendkívül gazdag területek, fokozódó külföldi tőkebefektetések, az agrárszektor növekvő szerepe.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Legfontosabb célpiacok:

Dél-Afrikai Köztársaság, Kenya, Nigéria, Marokkó, Zimbabwe.

Legfismertebb részvények:

AVENG, IMPALA PLATINUM, MTN GROUP, OLD MUTUAL, VIMPELCOM.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz