OTP BUX ETF Alap

OTP BUX ETF Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 5-7 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 5 évre szeretnéd a pénzed befektetni, bízol a legnagyobb magyar vállalatok részvényeiben, és vállalod a magas
kockázatot.


Miért éppen a BUX ETF?
Az alap mindig pontosan követi a BUX index összetételét, így egy befektetési jeggyel megvásárolhatod a 12-14 legnagyobb magyar vállalat részvényét.

Befektetési stratégia:

Az OTP BUX ETF egy tőzsdén kereskedett befektetési alap, amelynek teljesítménye pontosan követi a BUX index hozamát, így az alap megvásárlásával gyakorlatilag magát a hazai részvényindexet veheted meg. Az alap árfolyamában a részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap lemásolja a BUX index összetételét, vagyis pontosan az index összetételének megfelelően fektet a Budapesti Értéktőzsdén forgó részvényekbe. Ennek megfelelően az alap részvényhányada magas, átlagosan 100%-os.

Legfontosabb célpiacok
Magyarország

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot hosszú idotávra ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Legismertebb részvények
OTP, MOL, MAGYAR TELEKOM, RICHTER, EGIS, RÁBA, PANNERGY, TVK, SYNERGON, FOTEX, FHB

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

2021. június 13. - Ma Antal, Anett napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz