OTP DWS Alapok Alapja

OTP DWS Alapok Alapja

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 5-7 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 5 évre szeretnéd a pénzed befektetni, bízol a feltörekvő országok részvényeiben és vállalod a magas kockázatot.


Befektetési stratégia:

Az OTP-DWS Alapok Alapja olyan befektetési alap, amely döntően feltörekvő piaci (ázsiai, latin-amerikai, afrikai és kelet-európai) cégek részvényeiből áll. Az alap árfolyamában a részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával a feltörekvő világ tozsdéin forgó részvények teljesítményéből részesedhetsz. Az alap részvényhányada magas, átlagosan 95%-os. Ennek köszönhetően egy befektetési jegy megvásárlásával számos fejlett piaci ország vállalatának részvénye megvásárolható.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot hosszú időtávra ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Mit jelent az alapok alapja konstrukció?

Az alapok alapja konstrukció lényege, hogy az alap vagyonát az alapkezelő nem közvetlenül részvényekbe fekteti, hanem más nemzetközi alapok befektetési jegyeibe. Így egyetlen befektetési jegy megvásárlásával akár több száz részvény teljesítményéből is részesedhetsz.

Legfontosabb célpiacok:

Egyesült Államok, Nyugat-Európa, Nagy-Britannia, Japán.

Miért éppen a feltörekvő régió?

Magas növekedési potenciál, óriási f olyamatban lévő, illetve várható infrastrukturális beruházások, nagy belső piacok, hatalmas népesség, növekvő foglalkoztatottság, nyersanyag lelőhelyek.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz