OTP Feltörekvő Piaci Származtatott Kötvény Alap

OTP Feltörekvő Piaci Származtatott Kötvény Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 3-5 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 3-5 évre szeretnéd a pénzed befektetni és bele mersz kóstolni a származtatott ügyletek világába.


Befektetési stratégia:

Az OTP Feltörekvő Piaci Származtatott Kötvény Alap befektetési politikája nagy szabadságot ad az alap kezelőjének, aki származtatott eszközökön keresztül fektethet be olyan feltörekvő piaci kötvényekbe, devizákba, illetve korlátozottan részvényekbe, vagy árupiaci eszközökbe, amelyektől kedvező jövőbeli teljesítményt remél.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával az Alapkezelő által kedvezőnek ítélt feltörekvő piaci származtatott befektetések teljesítményéből részesedhetsz. Az alap árfolyamában a származtatott eszközök miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot 3-5 évre ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Mit jelent a származtatott alap konstrukció?

Az alap a vagyonát nem közvetlenül kötvényekbe, részvényekbe, illetve devizákba fekteti, hanem különböző opciókat és határidős kontraktusokat tart. Ezek sok esetben likvidebbek, költséghatékonyabbak és magasabb hozammal kecsegtetnek, mint maguk az alaptermékek.

Legfontosabb célpiacok:

Latin-Amerika, Kelet-Európa, Ázsia, Afrika.

Miért ajánljuk?

Olyan speciális, szakemberek által kiválasztott származtatott ügyletek teljesítményéből részesedhetsz, melyeket egyéni befektetőként nem, vagy csak nagy költségek árán érhetnél el.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz