OTP Klímaváltozás 130/30 Alap

OTP Klímaváltozás 130/30 Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 5-7 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 5 évre szeretnéd a pénzed befektetni, bízol a „zöld iparágak” fellendülésében és vállalod a magas kockázatot.


Befektetési stratégia:

Az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap olyan befektetési alap, amely lehetőséget nyújt a globális „klímaváltozás iparág” vállalatainak teljesítményéből való részesedésre. Az alap árfolyamában a részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával a megújuló erőforrások előállításában és kihasználásában élenjáró vállalatok részvényeinek teljesítményéből részesedhetsz. Az alap részvényhányada magas, átlagosan 100%-os. Ennek köszönhetően egy befektetési jegy megvásárlásával számos a „zöld iparágakban” érdekelt vállalat részvénye megvásárolható.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot hosszú időtávra ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Mit jelent a származtatott alap konstrukció?

Az alap a vagyonát nem közvetlenül részvényekbe fekteti, hanem származtatott eszközöket tart és tőkeáttételt alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy az alap mintegy fel tudja nagyítani a mögöttes részvények hozamait, illetve rosszabb esetben a veszteségeit is.

Legfontosabb célpiacok:

Egyesült Államok, Nyugat-Európa, Nagy-Britannia, Japán.

Miért éppen a „zöld iparágak”?

A nem megújuló erőforrások készletei szűkösek, valamint sürgető a klímaváltozás hatását csökkenteni kívánó irányelvek, jogi szabályok és gazdaságpolitikai változások bekövetkezése.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz