OTP Közép-Európai Részvény Alap

OTP Közép-Európai Részvény Alap

Az alap típusa: Deviza alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 5-7 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 5 évre szeretnéd az euró megtakarításaidat befektetni, bízol a közép-európai régió részvényeiben, és vállalod a magas kockázatot.


Befektetési stratégia:
Az OTP Közép-Európai Részvény Alap olyan befektetési alap, amely hazai és közép-kelet európai -főként cseh és lengyel- nagyvállalatok részvényeiből áll. Az alap árfolyamában a részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.  

Az alap jellemző befektetései:
Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával a legnagyobb magyar, cseh és lengyel vállalatok részvényeinek teljesítményéből részesedhetsz. Az alap részvényhányada magas, átlagosan 85%-os. Ennek köszönhetően egy befektetési jegy megvásárlásával a három ország számos nagyvállalatának részvénye megvásárolható. 

Befektetés lekötés nélkül: 
Bár az alapot hosszú időtávra ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett  pénzed szabadon bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?
Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is. 

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:
Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:
Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján (www.otpalap.hu).   
 
 

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz