OTP Maxima Alap

OTP Maxima Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 3-5 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 3 évre szeretnéd a pénzed befektetni, a pénzpiacok hozamától többre vágysz, és a banki kamatok jelentős csökkenésére számítasz.


Befektetési stratégia:

Az OTP Maxima Alap olyan befektetési alap, amely hazai hosszú lejáratú állampapírokból, illetve jelzáloglevelekből áll. A kamatkörnyzet, illetve az állampapírok hozamainak változékonysága miatt az alap árfolyamában jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával hosszú lejáratú magyar állampapírok teljesítményéből részesedhetsz.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot legalább 3-5 évre ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Miért éppen a hosszú lejáratú kötvények?

Az alap teljesítménye leginkább az állampapírpiaci hozamoktól függ: amikor ezek csökkennek, az alap árfolyama emelkedik. Így az alap különösen a hozam szintek és a forint kamatok csökkenése esetén ajánlott.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz