OTP Paletta Alap

OTP Paletta Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 3-5 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 3 évre szeretnéd a pénzed befektetni, a kötvények hozamától többre vágysz, de a részvények kockázatát csak korlátozottan vállalod.


Befektetési stratégia:

Az OTP Paletta Alap olyan befektetési alap, amely hazai és közép-kelet európai - főként cseh és lengyel - nagyvállalatok részvényeit is tartalmazza, azonban a kockázatok csökkentése érdekében közel kétharmad részben magyar állampapírokból áll. Az alap árfolyamában a kötvény- és részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alap befektetési jegyeinek megvásárlásával a legnagyobb magyar, cseh és lengyel vállalatok részvényeinek teljesítményéből részesedhetsz. Ugyanakkor az alap részvényhányada alacsony, átlagosan 35%-os, a vállalt kockázat csökkentése érdekében a fennmaradó részt hosszú lejáratú magyar állampapírokba fektetjük.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot legalább 3-5 évre ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Legismertebb részvények:

OTP, MOL, MAGYAR TELEKOM, RICHTER, PKO, CEZ, PEKAO, ERSTE, KGHM.

Legfontosabb célpiacok:

Magyarország, Csehország, Lengyelország.

Miért éppen az OTP Paletta Alap?

Az alap megvásárlásával egyszerre fektethetsz a konzervatívabb kötvénypiacokba és kockázatosabb részvényekbe. Így a kötvénypiacok „nyugalma” ellensúlyozhatja a részvénypiacok nagyobb kilengéseit.

2021. június 13. - Ma Antal, Anett napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz