OTP Új Európa Alap

OTP Új Európa Alap

Az alap típusa: Forint alapok

Kockázati besorolás: magas

Minimálisan ajánlott befektetési időtáv: 5-7 év

Tipp:

Akkor ajánljuk, ha legalább 5 évre szeretnéd a pénzed befektetni, bízol az ígéretes, új feltörekvő európai részvényekben és vállalod a magas kockázatot.


Befektetési stratégia:

Az OTP Új Európa Alap olyan befektetési alap, amely lehetőséget nyújt alulértékelt, magas növekedési potenciállal rendelkező közép- és kelet európai vállalatok részvényeinek teljesítményéből való részesedésre. Az alap árfolyamában a részvénybefektetések miatt jellemző a rövid távú árfolyamingadozás. Ennek csökkentése érdekében fontos a minimálisan ajánlott befektetési időtáv betartása.

Az alap jellemző befektetései:

Az alapot az Alapkezelő a hagyományos stratégiáktól eltérő befektetési politikával kezeli. Az alap a változó tőkepiaci körülményekhez igazodva mozgathatja tőkéjét a különböző kockázatú eszközök között. Az Alapkezelő arra törekszik, hogy kedvezőnek ítélt piaci helyzetekben vállaljon részvénykitettséget.

Befektetés lekötés nélkül:

Bár az alapot hosszú időtávra ajánljuk, a befektetési jegyek bármelyik napon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, azaz ha időközben pénzügyi céljaid megváltoznak és a befektetésedhez hozzá kell nyúlnod, az alapban elhelyezett pénzed szabadon, bármekkora összeggel növelhető, illetve csökkenthető.

Hol juthatok hozzá?

Az alap befektetési jegyei megvásárolhatóak az OTP Bank értékpapír forgalmazást végző bankfiókjaiban, társforgalmazóinknál, illetve interneten az OTPdirekt-en keresztül is.

Ha rendszeres időközönként rendelkezel befektethető összeggel:

Az OTP Banknál adhatsz állandó befektetési jegy vételi megbízást, így havonta akár már néhány ezer forintot is automatikusan befektethetsz, amiből idővel jelentős összeghez juthatsz.

Több információt szeretnék:

Az alapról bővebb információt találsz a befektetési jegyek forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő honlapján.

Legfontosabb célpiacok:

Bulgária, Románia, Görögország,Törökország, Oroszország, Balti-térség.

Legismertebb részvények:

TALLINK, SPERBANK, VIMPELCOM , KAPSCH, MECHEL PREF, ABLON, PZU, GAZPROM, BANK OF GEORGIA, KRKA.

Miért éppen az OTP Új Európa?

Befektetési döntéseidet átveszi az Alapkezelő, ugyanis megkeresi helyetted azokat az időszakokat és azokat a feltörekvő európai vállalatokat, amikor, és amelyekbe érdemes befektetni.

2021. május 12. - Ma Pongrác napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz