Tevékenységünk

Stabil háttér:

Az OTP Csoport a régió kilenc országában van jelen, ezzel Kelet és Közép Európa meghatározó pénzügyi szereplőjévé nőtte ki magát. Az OTP Csoport napjainkban mintegy 12,2 millió ügyfelének nyújt magas színvonalon univerzális pénzügyi szolgáltatásokat. Az OTP Alapkezelő a bankcsoport vagyonkezelője, leányvállalatai révén jelen van Horvátországban, Romániában, Ukrajnában és Bulgáriában is.

Szakmai tapasztalat:

A társaság jogelődje 1993-ban jött létre eredetileg befektetési alapok kezelésére. Tevékenységi körünk 2000-től nyugdíjpénztári vagyonkezeléssel, 2002-től pedig intézményi portfoliókezeléssel bővült. 2005-ben, Magyarországon az elsők között, megkaptuk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől az európai alapkezelési tevékenységre jogosító engedélyt, így a vonatkozó EU előírásoknak megfelelő termékeinket az Unió bármely országában forgalmazhatjuk.

Befektetési alapkezelés:

Lakossági befektetőink részére kibocsátott közel 60 termékünk - az alacsony kockázatú pénzpiaci és kötvény alapoktól a magas kockázatú részvény- és származtatott alapokon át - a befektetési lehetőségek széles körét fogja át, mind a kockázatot és az ezzel elvárható hozamot, mind a befektetés ajánlott időtávját tekintve. Ezek között megtalálhatóak mind a folyamos forgalmazású, minden banki nyitvatartási napon elérhető alapok, mind pedig a zárt- és nyíltvégű, határozott futamidejű tőkevédett alapok. A lakossági forgalmazásra szánt termékeink mellett kibocsátottunk intézményi befektetők részére fejlesztett alapokat is.

Piacvezető pozíciónkat az elmúlt években felerősödött verseny mellett is sikerült megőrizni, köszönhetően a folyamatos termékfejlesztésnek, a változó piaci körülményekhez és ügyféligényekhez alakított bővülő termékpalettánknak.

Intézményi vagyonkezelés:

2000. októbertől vettük át az OTP Bankcsoporton belül 1995 óta folytatott nyugdíjpénztári vagyonkezelési tevékenységet, mely mellett más hazai magán- és önkéntes nyugdíjpénztár számára is nyújtunk vagyonkezelési szolgáltatást. Ezeken felül kezelünk lakástakarékpénztári, egészségpénztári és biztosítói vagyont is, valamint az állam által életre hívott, a befektetők érdekeit védő garancia alapok számára is végezünk vagyonkezelést.

2021. június 13. - Ma Antal, Anett napja van.

E-mail címed megadásával iratkozz fel a hírlevélre, és tudj meg friss információkat játékainkról és az ajánlatainkat érintő újdonságokról!

Befektetési 1x1
Pénzügyi kvíz